Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Δέσμευση Βενιζέλου για επανεξέταση του θέματος της ΕΥΑΘ (pics)


Τη δέσμευση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, υπουργού Εξωτερικών και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου για επανεξέταση του θέματος της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο απέσπασε σήμερα η αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, και δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, μαζί με τον αντιπρόεδρο, και δήμαρχο Θέρμης, Θόδωρο Παπαδόπουλο, τον εκπρόσωπο της «Κίνησης 136» Κώστα Μαριόγλου και τον εκπρόσωπο του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ Γιώργο Αρχοντόπουλο, παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη, επισκέφτηκαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο υπουργείο και του παρέδωσαν το αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος, ζητώντας ταυτόχρονα να ασκήσει το θεσμικό του ρόλο για την ακύρωση των σχεδίων της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

Όπως είπε ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ως πολύ σημαντικό, θα περιμένει να καθαρογραφεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα της ΕΥΔΑΠ, με το οποίο επί της ουσίας σχετίζεται και το αντίστοιχο της ΕΥΑΘ, και ακολούθως θα το φέρει σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο για επανεξέταση.

«Η Πολιτεία οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις των Δικαστηρίων και να πράξει αναλόγως. Η απόφαση του ΣτΕ μπορεί τυπικά να αφορά την ΕΥΔΑΠ αλλά επί της ουσίας σχετίζεται και με την ΕΥΑΘ. Δεν μπορούμε να πράττουμε άλλα στη μία και άλλα στην άλλη περίπτωση», δήλωσε ο κ.Βενιζέλος στην αντιπροσωπεία της ΠΕΔ-ΚΜ.

Από την πλευρά τους, οι Σίμος Δανιηλίδης και Θόδωρος Παπαδόπουλος ενημέρωσαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για τις συντονισμένες πρωτοβουλίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων της πόλης κατά του ξεπουλήματος των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, που προβλέπεται να φθάσουν μέχρι τα ευρωπαϊκά όργανα.

«Δυστυχώς, εάν δεν δοθεί άμεση πολιτική λύση στο θέμα με την ανάκληση των σχεδίων ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, είμαστε έτοιμοι να προσφύγουμε όχι μόνο στο Σ.τ.Ε. αλλά και στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα. Η βούληση των πολιτών, όπως δυναμικά καταγράφηκε με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και το ηχηρό ΟΧΙ του 98% των 218.000 συμμετεχόντων, δεν αφήνει σε κανέναν το οποιοδήποτε περιθώριο να αμφιβάλλει για το τι πρέπει να πράξει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση με τον Ευάγγελου Βενιζέλο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου