Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

«Κάποιοι έκαναν κωλοτούμπα»


Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το «Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής» ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο να συζητήσει ξανά το θέμα των εργοστασίων βιομάζας και να απορρίψει τις μελέτες, ενώ επιτίθεται και κατά συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων, κατηγορώντας τους για… κωλοτούμπα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Την Παρασκευή 7/11/2014 η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο εκφράζει την αντίθεσή της στην εγκατάσταση και λειτουργία των δύο εργοστασίων βιομάζας στα Βασιλικά και την Λακκιά. Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ήταν μαζική από την αρχή ως το τέλος, παρά την πολύωρη διάρκειά της, και για τον λόγο αυτό κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την απόφασή της. Το ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, που μαζί με το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Βασιλικών και τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου πρωτοστάτησε στη διοργάνωσή της, δηλώνει δημόσια και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι στηρίζει την απόφαση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ. Τώρα όμως δεν είναι ώρα για λόγια αλλά για πράξεις.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του να συζητήσει ξανά το θέμα, να αλλάξει την απόφασή του και να υιοθετήσει ομόφωνα την απόρριψη της μελέτης, να εκφράσει την αντίθεσή του στην εγκατάσταση και λειτουργία των δύο εργοστασίων βιομάζας στα Βασιλικά και την Λακκιά και να ξεκαθαρίσει ότι στην περιοχή με γη υψηλής παραγωγικότητας και με τα φημισμένα κηπευτικά προϊόντα δεν χωράνε τέτοιες μονάδες.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να αναγνωρίσει επίσημα την επιτροπή αγώνα που ανέδειξε η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

Καταγγέλλουμε τις/τους δημοτικούς συμβούλους Ακριτίδου Μαρία, Ζελιλίδη Δαμιανό, Μίχου- Κουγιάμη Σουλτάνα, Σαμαρά Σωκράτη και Χρυσοχόου Παύλο επειδή τη Δευτέρα 6/10 στην επιτροπή ποιότητας ζωής γνωμοδότησαν υπέρ της μελέτης στηρίζοντας στην ουσία τον κρατικοδίαιτο, επιδοτούμενο δήθεν επενδυτή Σαλαγκούδη.

Οι ίδιες/ίδιοι δημοτικοί σύμβουλοι την Τετάρτη 8/10 στο δημοτικό συμβούλιο ψήφισαν αναπομπή της μελέτης. Θεωρούμε αυθεντική και ειλικρινή τη στάση τους τη Δευτέρα και έχουμε την πεποίθηση ότι την Τετάρτη άλλαξαν στάση μόνο κάτω από την πίεση του λαού των Βασιλικών, που έδωσε μαζικό παρόν στο δημοτικό συμβούλιο. Τους καλούμε να τοποθετηθούν δημόσια και να δικαιολογήσουν τον λόγο για τον οποίο έκαναν κωλοτούμπα και από θετική γνωμοδότηση τη Δευτέρα στην επιτροπή ποιότητας ζωής ψήφισαν αναπομπή στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου