Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

«Καμπανάκι» της Παρέμβασης Πολιτών για τις σχολικές μεταφορές


Η Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης με ανακοίνωσή της επαναφέρει στην επικαιρότητα το πρόβλημα των σχολικών μεταφορών που ξεχάστηκε επειδή λύθηκε προσωρινά.


Όπως καταγγέλλει η Παρέμβαση Πολιτών, δεν έχει λυθεί για όλους, υπάρχουν ακόμα παιδιά στο δήμο Θέρμης που δεν εξυπηρετούνται, ενώ καλή τη δημοτική αρχή να διεκδικήσει συνολική λύση.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς επανερχόμαστε στο θέμα των σχολικών μεταφορών. Οι εκκρεμότητες που παραμένουν είναι πολλές και το κύριο είναι ότι δεν έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά όλων των παιδιών στα σχολεία.

1. Για τη μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών άρχισαν οι μεταφορές χωρίς ξεκάθαρη λύση, προέκυψε κινητοποίηση των λεωφορειούχων & διακοπή μεταφορών στις 29/10, πρόταση νέας τροπολογίας από την αυτοδιοίκηση (ΠΕΔ ΚΜ), απόσυρσή της και νέο κυβερνητικό αλαλούμ για να καταλήξουμε πάλι στην ανάγκη άλλης νέας τροπολογίας με αμφίβολα προς το παρόν αποτελέσματα.

2. Στο θέμα της αποζημίωσης των γονέων για τις μεταφορές, που έκαναν οι ίδιοι, υπήρξε μεγάλη ασάφεια και καθυστέρηση και τελικά ανέλαβε την πρωτοβουλία λύσης και καθοδήγησης των γονέων με παρέμβασή της η Ένωση γονέων Θέρμης στις 4/11.

3. Πολλά παιδιά ακόμα δεν έχουν μεταφορές : 45 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Θέρμης από την επέκταση Θέρμης, 47 μαθητές του ΓΕΛ Μίκρας που κατοικούν στην Καρδία έχουν μάλλον ξεχαστεί, αντίστοιχο πρόβλημα έχει και το Πλαγιάρι που μπορεί να «σκάσει» ανά πάσα στιγμή, οι 40 μαθητές των εργαζομένων στην αεροπορία μεταφέρονται με λεωφορεία της αεροπορίας, κλπ. Υπάρχουν πλέον πολλές καταγγελίες στο δήμο για επιθέσεις σκύλων σε παιδιά, αδυναμία των οικογενειών να καλύψουν τη μεταφορά κ.ο.κ..

4. Τέλος είναι γνωστό ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι αγκυλώσεις και τα λάθη που έχει, καθώς και η περικοπή των πόρων κάθε χρόνο δεν επιτρέπουν να δοθεί λύση ούτε για την επόμενη χρονιά και ο διαγωνισμός δεν ξεκινάει, ενώ είναι πιθανόν από το Φεβρουάριο να είμαστε πάλι όλοι στους δρόμους!

Υπάρχει βούληση να επιλυθεί το πρόβλημα ή θα προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα;
Όλη η αυτοδιοίκηση πρέπει άμεσα να χρεώσει το πρόβλημα στους υπεύθυνους/ανεύθυνους της κυβέρνησης καταγγέλλοντάς τους και να διεκδικήσει συνολική λύση.

Τέλος να μην ξεχνάμε ότι η ανάγκη σχολικής μεταφοράς για ένα μεγάλο αριθμό μαθητών στο Δήμο Θέρμης, δεν οφείλεται μόνο στη μεγάλη έκτασή του και στο πλήθος των οικισμών του, αλλά και στην έλλειψη σχολικής στέγης, που όσο πάει γιγαντώνεται και δεν έχει μακροπρόθεσμο σχεδιασμό ούτε προβλέψεις στον Προϋπολογισμό του 2015».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου