Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Λαϊκή συνέλευση στα Βασιλικά!


Η τοπική κοινότητα Βασιλικών καλεί τους κατοίκους των Βασιλικών και της Λακκιάς σε λαϊκή συνέλευση με θέμα την εγκατάσταση και λειτουργία σε εκτάσεις της περιοχής δύο σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την αεριοποίηση της βιομάζας και την καύση του παραγόμενου συνθετικού βιοαερίου.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (7/11) στις 18:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, που βρίσκεται στο δημοτικό κατάστημα Βασιλικών και έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι τοπικοί φορείς και οι αιρετοί του δήμου Θέρμης.

Το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης έχει λάβει και για τις δύο περιπτώσεις την ίδια απόφαση. Κρίνει τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) επιστημονικά ανεπαρκείς και τεχνικά ελλιπείς και τις αναπέμπει στην Περιφέρεια Κεντ. Μακεδονίας ως απαράδεκτες προκειμένου να ζητηθεί από το μελετητή να προβεί σε διορθώσεις.

Ο δήμος Θέρμης παρακολουθεί την πορεία και τα στάδια θα ακολουθήσουν για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, ενώ στην περίπτωση που θα υπάρξει διορθωμένη μελέτη απαιτεί να λάβει έγκαιρα γνώση ώστε να φέρει το θέμα στη διαδικασία της διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και τους επιστημονικούς φορείς.

Στην περίπτωση που οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντ. Μακεδονίας προωθήσουν τη μελέτη ως έχει, το δημοτικό συμβούλιο δεσμεύεται να παρέμβει σε όλα τα στάδια ώστε να αποτρέψει την εφαρμογή της, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα νόμιμης παρέμβασης.

Αρνητική ομόφωνα ήταν η γνωμοδότηση της δημοτική κοινότητας Βασιλικών επί του φακέλου της ΜΠΕ, καθώς πιστεύει ότι θα υπάρξουν δυσμενείς επιπτώσεις την περιοχή. Ο επικεφαλής της Παρέμβασης Πολιτών, Σωκράτης Φάμελλος, πρότεινε να απορριφθεί ως ελλιπής και απαράδεκτη η μελέτη, ενώ την απόρριψή της ζήτησαν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Φάνης Καρκατζούνης και ο επικεφαλής του Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής, Δημήτρης Βλαχομήτρος. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πάρθηκε κατά πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου