Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Προχωρά το αποχετευτικό των Βασιλικών


Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του δήμου Θέρμης εξελίσσονται γρήγορα οι εργασίες του αποχετευτικού δικτύου στα Βασιλικά.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει: «Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες της κατασκευής του εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων του οικισμού των Βασιλικών καθώς και του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού μέσω του οποίου τα λύματα θα οδηγούνται στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της Θέρμης.

Το εσωτερικό δίκτυο θα είναι, σύμφωνα με τη μελέτη συνολικού μήκους 12,5χλμ. με 221 φρεάτια. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί περίπου 3,5χλμ. αγωγού και 54 φρεάτια στον οικισμό των Βασιλικών και συγκεκριμένα στους δρόμους με τις παρακάτω ονομασίες : Προφήτη Ηλία, Νεάρχου, Νικόμαχου, Κρατερού, Αγ. Αναστασίας, Αγγέλων, Στ. Πιπινίκα, Αλ. Φλέμιγκ, Αθ. Κοτζιά, Τιμολέοντος, Ανθεμούντος, Πολυγύρου, Βουζιάρι.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του έργου οι επόμενοι δρόμοι στις οποίες πρόκειται να κατασκευαστεί το αποχετευτικό δίκτυο είναι οι εξής: το υπόλοιπο τμήμα της Αγ. Αναστασίας, Περικλέους Μίλωνος, Σόλωνος, Παρμενίωνος, Βακούφικο Χάνι.

Ο κεντρικός αποχετευτικός αγωγός ξεκινά από το δυτικό όριο του οικισμού Βασιλικών, 200μ. νότια του χ. Ανθεμούντα, και με μία διαδρομή συνολικού μήκους 12,75χλμ. καταλήγει στα όρια της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θέρμης. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί περίπου 8,2χλμ. αγωγού και 172 φρεάτια στον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό (Κ.Α.Α.). Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του έργου κατασκευάζεται το τμήμα Κ.Α.Α. που βρίσκεται στην πλευρά δίπλα στην Ε.Ε.Λ. Θέρμης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου