Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Κατηγορεί το δήμο η «Παρέμβαση Πολιτών»


Ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί το δήμο Θέρμης για «χαλαρή αντίδραση» στις κυβερνητικές καθυστερήσεις στο θέμα των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού εξέδωσε η «Παρέμβαση Πολιτών».

Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Έχουν ήδη περάσει δύο μήνες χωρίς προγράμματα «Άθλησης για όλους» στο Δήμο Θέρμης. Σε ένα τομέα, που διαχρονικά έχουμε μεγάλη συμμετοχή πολιτών, έχουμε για ακόμα μια χρονιά μεγάλες καθυστερήσεις.

Με ευθύνη της κυβέρνησης (συμπεριλαμβανομένων των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών), έχει καθυστερήσει πάνω από δύο μήνες η έγκριση των προγραμμάτων και αναμένεται και άλλη καθυστέρηση μέχρι να έρθουν οι εγκρίσεις από την Αθήνα και να προσληφθούν οι γυμναστές.

Ποιο είναι όμως το αποτέλεσμα στο δήμο μας: Σε μια περίοδο που δεν υπάρχει μεροκάματο ούτε για δείγμα για τους πτυχιούχους φυσικής αγωγής, πάνω από 15 γυμνάστριες και γυμναστές, πολλοί οικογενειάρχες, είναι άνεργοι και δεν έχουν ούτε τις λίγες ώρες δουλειάς και την υποτυπώδη αμοιβή των 5 ευρώ την ώρα.

Επιπλέον πάνω από 1.000 κάτοικοι του δήμου μας (600 γυναίκες, 30 παιδιά στην ενόργανη γυμναστική, 60 άτομα ΑΜΕΑ καθώς και 400 παιδιά στην προσχολική ηλικία και τους παιδικούς σταθμούς) δεν έχουν γυμναστές, δεν μπαίνουν στα δημοτικά γυμναστήρια εδώ και δύο μήνες και ουσιαστικά τους απαγορεύεται η πρόσβαση στην αθλητισμό και στην υγεία!

Ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός ήταν, είναι και θα είναι δικαίωμα της κοινωνίας, δημόσιο αγαθό που δημιουργεί ευεξία και χαρά, προστατεύει την υγεία, κοινωνικοποιεί τους ανθρώπους και βελτιώνει την κοινωνική συνοχή. Η πολιτεία έχει υποχρέωση να εξασφαλίζει πρόσβαση σε όλους, να μην επιτρέπει τις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς. Όμως σήμερα έχουμε περάσει στην φάση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης κάθε μορφής αθλητικής δραστηριότητας. Και σε αυτό συντελούν και οι καθυστερήσεις στην έναρξη των προγραμμάτων αλλά και η μείωση του προϋπολογισμού.

Για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ η άθληση στα μαζικά κοινωνικά προγράμματα αποτελεί δημόσιο κοινωνικό αγαθό και πρέπει να διασφαλιστεί και να παρέχεται δωρεάν. Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί και ο αθλητισμός στις μυλόπετρες των Μνημονίων. Ο αθλητισμός και η άσκησή του με δημόσια χαρακτηριστικά και χωρίς αποκλεισμούς, έχουν ανάγκη την υποστήριξη και την διεκδίκηση όλων μας.

Ο δήμος Θέρμης για αυτή την καθυστέρηση δεν αντέδρασε και δεν παρουσίασε τις κυβερνητικές ευθύνες στην κοινωνία και τους πολίτες. Και ενώ το ΔΣ της ΔΕΠΠΑΘ στη συνεδρίασή του στις 31/10 ασχολήθηκε με το θέμα, αντί να καταγγείλει την κυβερνητική καθυστέρηση εξέδωσε απλά μια χλιαρή ανακοίνωση, με την οποία αποφάσισε τελικά την υπογραφή της ΚΥΑ που εγκρίνει τα προγράμματα. Αλλά χωρίς να δίνει ημερομηνία έναρξης των προγραμμάτων, εφόσον δεν έχει εκδοθεί ακόμα το ΦΕΚ και δεν έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός των προσλήψεων, που θα χρειαστεί αρκετό χρόνο.

Ο δήμος Θέρμης έχει υποχρέωση να υπερασπίζεται και να στηρίζει την κοινωνία του τόπου μας και να διεκδικεί γι’ αυτήν και όχι να λειτουργεί ως διαχειριστής και να καλύπτει τις κυβερνητικές ευθύνες. Τα αδύναμα πολιτικά αντανακλαστικά της Δημοτικής Αρχής καταλήγουν εις βάρος των τοπικών και λαϊκών συμφερόντων. Η υπεράσπιση των συμφερόντων του δήμου και του τόπου μας, μας υποχρεώνει να συγκρουστούμε με την κυβερνητική πολιτική και στο χώρο του αθλητισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου