Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Στο πλευρό της «Πηγής Ζωής» οι KuKluxSax


Την τελετή βράβευσης των εθελοντών αιμοδοτών της «Πηγής Ζωής» συνόδευσε μουσικά η ορχήστρα σαξοφώνων του δημοτικού Ωδείου Θέρμης.

Οι KuKluxSax στήριξαν εμπράκτως το έργο της «Πηγής Ζωής» παίζοντας εθελοντικά φυσικά στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου Ολύμπιον και αποδεικνύοντας την ευαισθησία τους απέναντι σε ανθρώπους και φορείς της πόλης που έχουν ανάγκη συμπαράστασης στο δύσκολο έργο που επιτελούν.

Η «Πηγή Ζωής» είναι μία εθελοντική μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντών αιμοδοτών για τη Μεσογειακή Αναιμία με τόπο δράσης τη Θεσσαλονίκη. Έχει από δεκαπενταετίας και πλέον αγκαλιάσει  τους πάσχοντες συνανθρώπους μας που χρειάζονται τέσσερις μονάδες αίματος μηνιαία.  Στο δυναμικό της ανήκουν 6.000 εθελοντές αιμοδότες που είναι καταγεγραμμένοι σε πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή και δωρίζουν το αίμα τους «προγραμματισμένα» για να καλύψουν τις ανάγκες των ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία, που μεταγγίζονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Το πρωτοποριακό αυτό έργο έχει αξιολογηθεί επανειλημμένα θετικά από διάφορους φορείς και η «Πηγή Ζωής» έχει βραβευθεί πολλές φορές από θεσμικά όργανα της πολιτείας αλλά και από ιδιωτικούς οργανισμούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου