Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ενημέρωση στη Ν. Ραιδεστό για τον εξωτερικό δακτύλιο


Νέα δεύτερη ενημερωτική συνάντηση, παρουσία εκπροσώπων της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΕ», θα πραγματοποιηθεί στη Ν. Ραιδεστό με πρωτοβουλία του δήμου Θέρμης την Παρασκευή (21/11) στις 18:30 στο Κέντρο Πολιτισμού Νέας Ραιδεστού. Προηγήθηκε αντίστοιχη εκδήλωση στο Τριάδι.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαβούλευση της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του εξωτερικού οδικού δακτυλίου από τον ανισόπεδο κόμβο του Χορτιάτη μέχρι τη Νέα Ραιδεστό και των συνδέσεων των οικισμών Τριαδίου, Φιλοθέης και Ν. Ραιδεστού.


Στη συνάντηση του Τριαδίου η συγκοινωνιολόγος και συνεργάτιδα του δήμου Θέρμης, Μαρία Γρηγοριάδη, παρουσίασε τα στοιχεία της Μ.Π.Ε. του έργου, ενώ τοποθετηθήκαν ο δήμαρχος Θόδωρος Παπαδόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι των τριών οικισμών. Η διαδικασία διαβούλευσης του έργου από την Μητροπολιτική Επιτροπή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται στις 16-12-2014.

Στοιχεία για το έργο
Το έργο, που υλοποιείται από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», έχει στόχο την ευκολότερη πρόσβαση των οικισμών Πεύκων, Φιλύρου, Ασβεστοχωρίου, Εξοχής, Χορτιάτη και Πανοράματος με το αεροδρόμιο και τη Χαλκιδική, καθώς και τη σύνδεση Θέρμης, Τριαδίου και Ν. Ραιδεστού με την Εγνατία οδό, το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Ο νέος οδικός άξονας, σύμφωνα με τους μελετητές, θα ανακουφίσει την ανατολική περιφερειακή και τον άξονα Πεύκων-Ασβεστοχωρίου-Χορτιάτη, ενώ θα συνδέει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» με την Εγνατία οδό. Το μήκος της σχεδιαζόμενης οδικής αρτηρίας ανέρχεται στα 11,6 χιλιόμετρα, της συνδετήριας με το αεροδρόμιο στα 3,2 χιλιόμετρα και η συνδετήρια οδός θέρμης Ν. Ραιδεστού στα 2,5 χιλιόμετρα. Περιλαμβάνει τέσσερις σήραγγες, τρεις κοιλαδογέφυρες και πέντε ημιστέγαστρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου