Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

«Όχι» στα εργοστάσια λένε οι κάτοικοι των Βασιλικών


Με πολύ μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων των Βασιλικών και της Λακκιάς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η λαϊκή συνέλευση με θέμα συζήτησης την εγκατάσταση εργοστασίων βιομάζας σε εκτάσεις των δύο αυτών περιοχών.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε ένα τέτοιο εγχείρημα αλλά και την ανησυχία για τα προβλήματα που μπορεί να τους δημιουργήσει στην προώθηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών τους προϊόντων στην αγορά. Η λαϊκή συνέλευση συντάχθηκε με το «όχι» της δημοτικής κοινότητας στις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τα εργοστάσια, οι οποίες επιστράφηκαν στη Μητροπολιτική επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονία, προκειμένου να γίνουν διορθώσεις τις οποίες ψήφισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο. Το θέμα είναι τι θα πράξει η τοπική κοινωνία αν αυτές οι διορθώσεις γίνουν αποδεκτές και η υπόθεση επανέλθει στο δημοτικό συμβούλιο Θέρμης. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι αρνητικά τοποθετήθηκαν με ή χωρίς διορθώσεις των ΜΠΕ, οι τρεις παρατάξεις του δήμου, η Παρέμβαση Πολιτών, η Λαϊκή Συσπείρωση και το Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής.

Από τη λαϊκή συνέλευση εκδόθηκε ψήφισμα το οποίο αναφέρει:

«Η Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Βασιλικών, που συγκλήθηκε με πρόσκληση του Κοινοτικού Συμβουλίου της, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα εξής:
Στηρίζει την απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, σύμφωνα με την οποία γνωμοδότησε αρνητικά για την εγκατάσταση και λειτουργία των δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αεριοποίηση βιομάζας και καύση του παραγόμενου συνθετικού αερίου. 
Απόφασή μας είναι ότι στην ευρύτερη περιοχή με τα χαρακτηριστικά, του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας (προϊόντα του οποίου είναι φημισμένα για την ποιότητα τους), του κοινωνικού ιστού όπως διαμορφώνεται στην περιοχή και του παρθένου, ακόμα, ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος, δεν χωράνε διάσπαρτες μονάδες τέτοιου χαρακτήρα. 

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να δώσουμε το παρόν, σε όλους τους αρμόδιους φορείς και όπου αλλού χρειαστεί και να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να αποτρέψουμε την εγκατάσταση αυτών των μονάδων.

Η Λαϊκή Συνέλευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου