Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Στάση εργασίας στους δήμους από τις 11:30


Ό,τι δουλειά έχετε να κάνετε σήμερα στο δήμο προλαβαίνετε να την κάνετε μέχρι τις 11:30, γιατί ακολουθεί στάση εργασίας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει για σήμερα στάση εργασίας από τις 11:30 ως τη λήξη του ωραρίου, αντιδρώντας στον έλεγχο της μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση λένε «ναι» στον έλεγχο για πλαστά πιστοποιητικά υποψηφίων και εργαζομένων, όχι όμως στον έλεγχο συμβάσεων που μέσω διαδικασιών του ΑΣΕΠ μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, θεωρώντας τον προσχηματικό για νέες απολύσεις.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις από τους συλλόγους-μέλη της ομοσπονδίας εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Οι εργαζόμενοι αλλά και η κοινωνία δεν πείθεται από τα ψεύδη του κ. Μητσοτάκη για δήθεν έλεγχο πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ της διαδικασίας ελέγχου των πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών που ούτως ή άλλως βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο από τις υπηρεσίες των Δήμων!!! Δεν θα σκύψουν όμως το κεφάλι στον προσχηματικό επανέλεγχο με άλλα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου», αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου