Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Αλλοι τρεις αντιδήμαρχοι ορίστηκαν στο δήμο Θέρμης


Τρεις νέους αντιδημάρχους όρισε ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος. Πρόκειται βέβαια για πρόσωπα που διετέλεσαν αντιδήμαρχοι στην προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο αλλά σε διαφορετικές αντιδημαρχίες.

Ο Θόδωρος Γκουστίλης, τέως αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών, αναλαμβάνει την αντιδημαρχία αγροτικής ανάπτυξης, ο Απόστολος Τσολάκης παραμένει αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, χωρίς όμως τις υπηρεσίες συντήρησης και αυτεπιστασίας, την ευθύνη των οποίων θα έχει ο άλλοτε αντιδήμαρχος αγροτικής οδοποιίας και τοπικής οικονομικής ανάπτυξης, Βασίλης Μουστάκας, που ορίστηκε αντιδήμαρχος συντήρησης, αυτεπιστασίας και πολιτικής προστασίας.

Αναλυτικότερα ο δήμαρχος Θέρμης ορίζει:

1. Τον Απόστολο Τσολάκη ως  Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών (πλην των υπηρεσιών Συντήρησης και Αυτεπιστασίας) και Υπηρεσιών Δόμησης και του μεταβιβάζει τις παρακάτω καθ’  ύλην  αρμοδιότητες:
  • Την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας του Τμήματος Κτιριακών Έργων & Υπαιθρίων Χώρων. Οι αρμοδιότητες του τμήματος περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την εκπόνηση  μελετών κτιριακών έργων, έργων διαμόρφωσης  και εξωραϊσμού κοινοχρήστων χώρων την επίβλεψη και παραλαβή των έργων.
  • Την εποπτεία και ευθύνη  λειτουργίας του Τμήματος Συγκοινωνιακών, Κυκλοφοριακών, Υδραυλικών & Εγγειοβελτιωτικών Έργων. Οι αρμοδιότητες του τμήματος περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την μελέτη και κατασκευή συγκοινωνιακών έργων ,τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια της κυκλοφορίας και τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, τον συντονισμό της ενδοδημοτικής συγκοινωνίας, τη χορήγηση αδειών εγκατάστασης και την αδειοδότηση επιχειρήσεων και επαγγελμάτων του τομέα των μεταφορών.
  • Την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων, Έργων Σηματοδότησης και Εγκαταστάσεων. Οι αρμοδιότητες του τμήματος περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την επέκταση, συντήρηση και βελτίωση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης, την εκτέλεση εργασιών σήμανσης και τη συντήρηση των Η/Μ εγκαταστάσεων.
  • Την εποπτεία και ευθύνη  λειτουργίας του Γραφείου Απαλλοτριώσεων & Δημοτικής Περιουσίας. Οι αρμοδιότητες του τμήματος περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την τήρηση ηλεκτρονικού και φυσικού αρχείου των φακέλων των οικοπέδων και κοινωφελών χώρων ιδιοκτησίας του Δήμου, τη σύνταξη εισηγήσεων για απαλλοτριώσεις ,τη μέριμνα για διαδικασίες διοικητικής αποβολής.
  • Την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας του Τμήματος Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών. Οι αρμοδιότητες του τμήματος περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την παραλαβή και ελέγχου πληρότητας υποβαλλόμενων φακέλων για την έκδοση οικοδομικών  αδειών-αδειών δόμησης,την έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, τη χορήγηση άδειας εγκατάστασης δομικής ή μηχανικής κατασκευής προς εγκατάσταση κεραίας .
  • Την εποπτεία και ευθύνη  λειτουργίας του Τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών και Σχεδίου Πόλης. Οι αρμοδιότητες του τμήματος περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων  την μελέτη και εισήγηση  των αναγκών τροποποίησης /αναθεώρησης των ρυμοτομικών σχεδίων των πόλεων στην περιοχή του Δήμου, τον έλεγχο της εφαρμογής ρυμοτομικών και πολεοδομικών σχεδίων ,τη σύνταξη πράξεων εφαρμογής.
  • Την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας του Τμήματος Ελέγχου Κατασκευών και Εγκαταστάσεων. Οι αρμοδιότητες του τμήματος περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον έλεγχο κατασκευών και εγκαταστάσεων ,τον έλεγχο κατασκευής αυθαιρέτων και ετοιμόρροπων κτισμάτων, την τήρηση των διατάξεων του ΓΟΚ.
  • Την εποπτεία και ευθύνη  λειτουργίας των υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη  της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Δόμησης.

Ποιος είναι

Γεννήθηκε στα Βασιλικά. Σπούδασε φυσικός στο Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακά στην ηλεκτρονική φυσική. Καθηγητής στη δημόσια εκπαίδευση από το 1982. Μέλος του Δ.Σ. της Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης (1993-1997) και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (1992-1996).
Δήμαρχος (2003-2006), δημοτικός σύμβουλος του δήμου Βασιλικών (1999-2002 & 2007-2010), πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου (2011-2012) και αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του νέου δήμου Θέρμης. Μέλος του Δ.Σ. της Τ.Ε.Δ.Κ. Θεσσαλονίκης (2007-2010). Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών (2003-2007), και των εταιρειών ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ (2006-2009) και ΑΝ.Ε.Θ. (2004-2007).
Αντιπρόεδρος της ΑΝ.Ε.Θ. (2011 – σήμερα), αντιπρόεδρος της ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε. (2003-2006), αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Περίθαλψης Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (2005-2007).

2. Τον Βασίλειο Μουστάκα ως  Αντιδήμαρχο Συντήρησης, Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας και του μεταβιβάζει τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες:
  • Την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας του τμήματος Συντήρησης & Αυτεπιστασίας. Οι αρμοδιότητες του τμήματος περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη συντήρηση όλων των κτιριακών και συγκοινωνιακών έργων, των δημοτικών κτιρίων συμπεριλαμβανομένων των σχολικών υποδομών, των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου, τη συντήρηση αγροτικής οδοποιίας  καθώς και την εκτέλεση έργων αυτεπιστασίας.
  • Την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας του γραφείου Πολιτικής Προστασίας. Οι αρμοδιότητες του τμήματος περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας του Δήμου καθώς και τη μέριμνα για τη δημιουργία και καλή λειτουργία μηχανισμών και συστημάτων  υποστήριξής της.

Επιπλέον στον παραπάνω Αντιδήμαρχο μεταβιβάζει τις κάτωθι κατά τόπον αρμοδιότητες:
  • Την αναπλήρωση του ληξιάρχου της Ληξιαρχικής Περιφέρειας Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών
  • Την ευθύνη της λειτουργίας των αποκεντρωμένων δημοτικών υπηρεσιών της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών.
  • Τη μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού των γραφείων και των υποδομών των δημοτικών υπηρεσιών που βρίσκονται στη Δημοτική Ενότητα Βασιλικών.
  • Την υπογραφή βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις αποκεντρωμένες δημοτικές υπηρεσίες (πλην του γραφείου γεωργικής ανάπτυξης) που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών
  • Τη συνεργασία με τους Προέδρους των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του.

Ποιος είναι

Μεγάλωσε στα Βασιλικά. Σήμερα κατοικεί στον οικισμό Φιλοθέη της Νέας Ραιδεστού.  Διαθέτει πτυχίο τεχνικών και υδραυλικών έργων και πτυχίο χειριστού μηχανημάτων. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα είναι το εμπόριο με έδρα τη Ν. Ραιδεστό.
Διετέλεσε πρόεδρος στις ποδοσφαιρικές ομάδες Αετός Βασιλικών και Αστέρας Νέας Ραιδεστού. Από το 2006 είναι δημοτικός σύμβουλος στον πρώην δήμο Βασιλικών όπου διετέλεσε πρόεδρος δημοτικής επιχείρησης, πρόεδρος ΚΑΠΗ και αντιδήμαρχος έργων. Το 2010 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Θέρμης.
Διετέλεσε αντιδήμαρχος αγροτικής οδοποιίας και τοπικής οικονομικής ανάπτυξης καθώς και υπεύθυνος λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών της δημοτικής ενότητας Βασιλικών.

3. Τον Θεόδωρο Γκουστίλη ως  Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης και του μεταβιβάζει τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες:
  • Την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας των υπηρεσιών αγροτικής παραγωγής και ανάπτυξης στον τομέα της φυτικής και ζωικής παραγωγής όπως αυτές περιγράφονται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας. Οι αρμοδιότητες του τμήματος περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης του αγροτικού κόσμου και την εποπτεία λειτουργίας του γραφείου γεωργικής ανάπτυξης   (υπογραφή βεβαιώσεων αρμόδιας τριμελούς επιτροπής που χορηγούνται  σε παραγωγούς λαϊκών αγορών, αδειών απόσταξης  στεμφύλων, καταστάσεων κοινοτικών βοσκοτόπων κλπ )
  • Την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας των υπηρεσιών κοιμητηρίων.
  • Το γενικό συντονισμό της λειτουργίας των συμβουλίων των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων του συνόλου του Δήμου Θέρμης . Στο πλαίσιο αυτό αναθέτουμε τη συνεργασία με όλους τους προέδρους, όλα τα μέλη των τοπικών συμβουλίων και με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων για την ιεράρχηση των προβλημάτων τους και τη συνακόλουθη επίλυσή τους
  • Επιπλέον στον παραπάνω Αντιδήμαρχο μεταβιβάζει τις κάτωθι κατά τόπον αρμοδιότητες:
  • Την αναπλήρωση του ληξιάρχου της Ληξιαρχικής Περιφέρειας Δημοτικής Ενότητας  Μίκρας.
  • Την ευθύνη της λειτουργίας των αποκεντρωμένων δημοτικών υπηρεσιών της Δημοτικής Ενότητας Μίκρας.
  • Τη μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού των γραφείων και των υποδομών των δημοτικών υπηρεσιών που βρίσκονται στη Δημοτική Ενότητα Μίκρας.
  • Την υπογραφή βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις αποκεντρωμένες δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Μίκρας.
  • Τη συνεργασία με τους Προέδρους των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του.

Ποιος είναι

Γεννήθηκε από αγρότες γονείς στο Πλαγιάρι.  Σπούδασε εργοδηγός μηχανολόγος-μηχανικός. Το 1990 εκλέγεται κοινοτικός σύμβουλος Πλαγιαρίου, το 1994 πρόεδρος της κοινότητας Πλαγιαρίου και του συνδέσμου ύδρευσης και το 1998 δημοτικός σύμβουλος του δήμου Μίκρας.
Το 2002 και το 2006 εκλέγεται δήμαρχος Μίκρας ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Στη διάρκεια των θητειών του υλοποιούνται μεγάλα έργα (Γ.Π.Σ., αποχέτευση, 15 νέα σχολεία) και υποδομές για τη βελτίωση της καθημερινότητας. Το 2010 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος του καλλικρατικού δήμου Θέρμης. Το 2011-2012 διετέλεσε αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας και το 2013-2014 διετέλεσε αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών .

Όταν ο δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Γκουστίλης, που αναπληρώνει τον δήμαρχο και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του δημάρχου θα ασκούνται από τον αντιδήμαρχο Απόστολο Τσολάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου