Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Παπαδόπουλος και Φάμελλος στο δ.σ. της ΠΕΔ Κ-Μ


Δύο εκπροσώπους θα έχει ο δήμος Θέρμης στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για το δήμαρχο Θέρμης, Θόδωρο Παπαδόπουλο και τον δημοτικό σύμβουλο, επικεφαλής της Παρέμβασης Πολιτών, Σωκράτη Φάμελλο.

Νικητής των εκλογών στην ΠΕΔ ήταν ο συνδυασμός «Αυτοδιοικητική Συνεργασία στην Κεντρική Μακεδονία» με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου. Ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, κατέβηκε υποψήφιος με το συνδυασμό του Γιάννη Μπουτάρη «Νέα Αυτοδιοικητική Κίνηση Κεντρικής Μακεδονίας» και πήρε 59 ψήφους, μία περισσότερη από τον συνυποψήφιό του και πρώην πρόεδρο της ΠΕΔ Κ-Μ, Σίμο Δανιηλίδη και τρεις περισσότερες από τον Μπουτάρη.

Στο δ.σ. της ΠΕΔ Κ-Μ εξελέγη και ο Σωκράτης Φάμελλος, που ήταν υποψήφιος με το συνδυασμό «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία». Ο επικεφαλής της Παρέμβασης Πολιτών Δήμου Θέρμης πήρε 17 ψήφους, μία περισσότερη από τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, που ήταν ο επικεφαλής της παράταξης. Ο Σωκράτης Φάμελλος εξελέγη επίσης με 10 ψήφους μεταξύ των εκπροσώπων της ΠΕΔ Κ-Μ στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ.

«Η συμμετοχή μας στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει  ώστε η Αυτοδιοίκηση να είναι ένα κύτταρο διεκδίκησης, δημιουργίας, αλληλεγγύης και δημοκρατίας και όχι ένας θεσμός αδύναμος, γραφειοκρατικός, ξεκομμένος από τους πολίτες και όργανο αντιλαϊκών επιλογών.

Τα νέα συλλογικά όργανα οφείλουν να αντιπαρατεθούν στη μιζέρια και στην απαξίωση του θεσμού. Να σταθούν τεκμηριωμένα και με αυτοδιοικητική πρόταση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και να «συνομιλήσουν» πρώτα από όλα με την κοινωνία. Η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας πρέπει να είναι κινηματική, να υπηρετεί την κοινωνία και να θέσει ως προτεραιότητες την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τη διασφάλιση των δημόσιων αγαθών, του δημόσιου συμφέροντος και του δημόσιου χώρου από τη fast track εκποίηση που μεθοδεύεται», ανέφερε η δήλωση του Σωκράτη Φάμελλου στο σημερινό δελτίο Τύπου της Παρέμβασης Πολιτών για τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου