Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Καθάρισαν ρέματα και δρόμους


Σε καθαρισμό ρεμάτων και δρόμων προχώρησε η αντιδημαρχία συντήρησης και αυτεπιστασίας του δήμου Θέρμης, μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις νεροποντές των τελευταίων εβδομάδων.

Η ενημέρωση του δήμου αναφέρει: «Πάνω από 1.500 τόνους φερτών υλικών καθάρισαν τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας Συντήρησης & Αυτεπιστασίας από δύο γέφυρες του ποταμού Ανθεμούντα που είναι και τα δύο πιο επιβαρυμένα από φερτά υλικά σημεία του ποταμού σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Βασίλη Μουστάκα.

Πρόκειται για τη γέφυρα του αεροδρομίου που ‘έφραξε’ κατά 80% από καλάμια, λάσπες και άλλα φερτά υλικά, καθώς και για τη γέφυρα που βρίσκεται στο δρόμο Θεσ/νίκης –Μηχανίωνας απέναντι από την Ιντερσαλόνικα. Για τον καθαρισμό χρησιμοποιήθηκαν ένα μεγάλο ερπηστριοφόρο μηχάνημα και ένας μικρός φορτωτής.

Παράλληλα, η υπηρεσία προχωρά σε καθαρισμό των ρεμάτων στις περιοχές Βασιλικών, Περιστεράς και Λακκιάς στα σημεία που ‘έκλεισαν’ από φερτά υλικά λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Σε αποκαταστάσεις της αστικής και της αγροτικής οδοποιίας προχωρά η Αντιδημαρχία Συντήρησης και Αυτεπιστασίας, κυρίως σε ότι αφορά στις ζημίες από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις.

Εφτακόσιοι τόνοι 3Α επεσαν σε διάφορους αγροτικούς, εντός σχεδίου και αστικούς δρόμους στη Σουρωτή, την Αγ. Παρασκευή, τον Αγ. Αντώνιο και τον Τρίλοφο. Την περίοδο αυτή τα συνεργεία του δήμου βρίσκονται στον Αγ. Αντώνιο και στην περιοχή του Τριλόφου, ενώ στο Σχολάρι, ήδη, έχει αποκατασταθεί το 80% των αγροτικών δρόμων που υπέστησαν ζημιές.

Στη Λακκιά, την Περιστερά, τα Βασιλικά, την Αγ. Παρασκευή έχουν αποκατασταθεί δρόμοι σε προσωρινή βάση λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές Νοεμβρίου όταν αναλάβουν τα καθήκοντά τους οι τρεις οδηγοί και οι τρεις χειριστές μηχανημάτων που προσλήφθηκαν με την τελευταία προκήρυξη, ενώ ο στόλος της υπηρεσίας εμπλουτίστηκε με την εκμίσθωση γκρέϊντερ, τσάπας και φορτηγών προϋπ. 25.000€.

Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα της προηγούμενης εβδομάδας ζημίες υπέστησαν αγροτικοί και αστικοί δρόμοι στην κάτω Περιστερά και τη Λακκιά, ενώ προβλήματα παρατηρήθηκαν στα Βασιλικά, τη Θέρμη, στην περιοχή του Φράγματος και στο Τριάδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου