Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Εκδρομή στην Κερκίνη ο Χ.Ο. Θέρμης


Ημερήσια εκδρομή στη λίμνη Κερκίνη θα πραγματοποιήσει ο Χορευτικός Όμιλος Θέρμης την Κυριακή. Η αναχώρηση είναι προγραμματισμένη για τις 8:00 από την πλατεία της Θέρμης.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής: «Αναχώρηση στις 8 το πρωί από την πλατεία της Θέρμης με προορισμό το Ακριτοχώρι ένα χωριό στα βόρεια του νομού Σερρών στους πρόποδες του όρους Κερκίνη .Εκεί θα φτάσουμε περίπου στις 9:30 και θα επισκεφτούμε το γυναικείο μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου το οποίο ιδρύθηκε το 1981 και ζουν 45 μοναχές. Το μοναστήρι είναι αγιορείτικου ρυθμού και ο πρώτος ναός είναι ακριβές αντίγραφο του Παλαιού Καθολικού της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος. 

Από τη Μονή θα αναχωρήσουμε στις 11 και θα πάμε στο οχυρό Ρούπελ (ξενάγηση) που βρίσκεται ανάμεσα στα όρη Άγκιστρο και Μπέλες, πολύ κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα της οχυρωμένης τοποθεσίας, κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, ονόματι “Γραμμή Μεταξά”, με συνολικό ανάπτυγμα καταφυγίων 1.849 μέτρα και μήκος στοών 4.251 μέτρα. Πρόκειται για μια τοποθεσία πραγματικά στρατηγικής σημασίας που ελέγχει απόλυτα την επικοινωνία στην κοιλάδα του ποταμού Στρυμώνα.

Γύρω στις 13:30 θα καταλήξουμε στο χωριό Λιθότοπος όπου και θα έχουμε και το γεύμα μας συνοδεία τοπικής ορχήστρας στο ξενοδοχείο Ερωδιός . Ο Λιθότοπος είναι χτισμένος πάνω σε δύο λόφους, στους πρόποδες των Κρουσίων, δίπλα στον ποταμό Στρυμώνα και στη νότια άκρη της λίμνης, με φανταστική θέα, καθώς μπροστά του ξεδιπλώνεται μια εικόνα μαγική, όπου νερό και φύση σε μια τέλεια αρμονία συνθέτουν μοναδικές εικόνες στα μάτια του επισκέπτη.

Η Κερκίνη, στη σημερινή της μορφή, είναι μια τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε το 1932 με την κατασκευή του φράγματος στον Στρυμώνα. Είναι μάλιστα μία από τις ελάχιστες περιοχές της Ελλάδας όπου εκτρέφονται ακόμη νεροβούβαλοι και πρόκειται για έναν από τους 10 υγρότοπους διεθνούς σημασίας της χώρας μας (υγρότοπος Ραμσάρ). Από εδώ θα αναχωρήσουμε για το Κιλκίς γύρω στις 5:30 όπου θα έχουμε μία μικρή στάση για καφέ και επιστροφή στη Θέρμη περίπου στις 8 το βράδυ.

Πληροφορίες: 6976851724 (Μωραΐτης Σταύρος)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου