Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Στους δρόμους βγαίνουν οι μαθητές


Οι μαθητές μάχονται για το μέλλον τους και βγαίνουν στους δρόμους. Μεγάλη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στις 17:00 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Η συγκέντρωση έχει ήδη να διαδίδεται και να γνωστοποιείται μέσω των social media. «Μαζευόμαστε όλοι τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 17:00 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, για να διαμαρτυρηθούμε κατά του νέου συστήματος που μας επέβαλλαν. Η παρουσία του καθενός από σας είναι απαραίτητη για να πετύχουμε το στόχο μας. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να παίζουν με το μέλλον μας, να μας κάνουν πειραματόζωα και μηχανές αποστήθισης. Κοινοποιήστε την εκδήλωση σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται!!! Συζητήστε το στο σχολείο σας! Μην αφήσετε οποιαδήποτε ευκαιρία για να μας ακούσουν χαμένη! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!», αναφέρει η σχετική ανάρτηση. Η πορεία θα ξεκινήσει από το άγαλμα του Βενιζέλου και θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου θα κατατεθεί ψήφισμα με τις προτάσεις των μαθητών.

Αυτά τα οποία ζητούν οι μαθητές είναι:
1) Η απαλλαγή ή μεταποίηση του νέου συστήματος προς την καλύτερη και υγιέστερη μαθητική τους ζωή.
2) Ο περιορισμός της διδακτέας και εξεταστέας ύλης. Η ύλη όλων σχεδόν των μαθημάτων είναι πολύ μεγάλη τόσο για να παραδοθεί πόσο μάλλον για να διαβαστεί και να κατανοηθεί.
3) Η μεγαλύτερη ευκινησία όσον αφορά τους κλάδους/πεδία που καθορίζουν την εισαγωγή του μαθητή στο πανεπιστήμιο (ΑΕΙ,ΤΕΙ κλπ.)
4) Οι ενδοσχολικές εξετάσεις να διεξάγονται αφού έχουν πρώτα ολοκληρωθεί οι πανελλήνιες εξετάσεις έτσι ώστε ο μαθητής να αποβάλλει το περιττό άγχος με το οποίο θα έχει «φορτωθεί».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου