Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Επαναφέρει στην επικαιρότητα το θέμα της αξιολόγησης η Παρέμβαση Πολιτών


Την εισαγωγή του θέματος της αξιολόγησης των υπαλλήλων θέλει να φέρει προς συζήτηση εκτάκτως στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θέρμης η «Παρέμβαση Πολιτών».

Η παράταξη της αντιπολίτευσης, καταθέτοντας σχετικό αίτημα στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου επαναλαμβάνει τις θέσεις της για το θέμα. Τάσσεται υπέρ της νομιμότητας και της διαφάνειας και συμφωνεί στον έλεγχο των δικαιολογητικών των υποψηφίων και των εργαζομένων στους ΟΤΑ, διαφωνεί όμως με τον επανέλεγχο των συμβάσεων που μετατράπηκαν μέσω ΑΣΕΠ σε αορίστου χρόνου, θεωρώντας ότι είναι ένα τρόπος για να προχωρήσει το υπουργείο σε απολύσεις, ικανοποιώντας τα «θέλω» της τρόικας.

Η ανακοίνωση της «Παρέμβασης Πολιτών»

«Αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης για εισαγωγή του θέματος της αξιολόγησης και του ελέγχου συμβάσεων των εργαζομένων, έθεσε η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ. Ειδικότερα η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ προτείνει προς το Δημοτικό Συμβούλιο  της 8ης Οκτωβρίου 2014:
  • να επικαιροποιηθεί η απόφαση του ΔΣ Θέρμης κατά του άδικου και αντιδημοκρατικού συστήματος αξιολόγησης που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και
  • να αρνηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης τον επανέλεγχο των συμβάσεων των εργαζομένων, που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, ενέργεια που υποκρύπτει επανακαθορισμό των κριτηρίων πρόσληψης και νέες απολύσεις στο προσωπικό των ΟΤΑ.

Όπως αναλυτικά αναφέρει στο αίτημά του ο επικεφαλής της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Σωκράτης Φάμελλος, η παράταξη τάσσεται «υπέρ της διαφάνειας και της νομιμότητας σε όλες τις πράξεις των οργάνων και των στελεχών των Δήμων και βέβαια υπέρ του ελέγχου των δικαιολογητικών των υποψήφιων αλλά και των νυν εργαζομένων στους ΟΤΑ. Διαφωνεί όμως πλήρως με τον επανέλεγχο των συμβάσεων που έγιναν νόμιμα και ελέγχθηκαν από το ΑΣΕΠ, εφόσον ο μόνος στόχος της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη είναι να βρει τρόπο για νέες απολύσεις και να ικανοποιήσει την τρόικα. Η απώλεια εργαζομένων από το πολύ περιορισμένο δυναμικό του δήμου θα οδηγήσει σε κατάργηση σημαντικών για τον πολίτη υπηρεσιών με σημαντικές επιπτώσεις στην υγιεινή των οικισμών, στην τοπική οικονομία και στις κοινωνικές υποδομές».

Το αίτημα της «Παρέμβασης Πολιτών»

«ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΡΜΗΣ, ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Αγαπητή Πρόεδρε,

Σε συνέχεια:
της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης για το θέμα της αξιολόγησης και των εν συνεχεία νομοθετικών τροποποιήσεων - που δεν άλλαξαν κατ ουσία το περιεχόμενο με το οποίο αντιτίθετο το δημοτικό συμβούλιο -της προσπάθειας της κυβέρνησης για επανέλεγχο των συμβάσεων των εργαζομένων, που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, ενέργεια που υποκρύπτει επανακαθορισμό των κριτηρίων πρόσληψης και νέες απολύσεις στο προσωπικό των ΟΤΑ, της σχετικής με το θέμα του «επανελέγχου των συμβάσεων» απόφασης του ΔΣ της ΚΕΔΕ της 30ης Σεπτεμβρίου, καθώς και της δημόσιας συζήτησης που είχαμε με τους εργαζόμενους του δήμου Θέρμης κατά τη συμβολική κατάληψη της εισόδου του Δημαρχείου στις 30 Σεπτεμβρίου,θεωρούμε σημαντικό και αναγκαίο να προχωρήσουμε σε εισαγωγή του θέματος και απόφαση στο ΔΣ της Θέρμης για τα ανωτέρω 2 θέματα ως εξής:

  1. Για το μεν πρώτο θέμα της Αξιολόγησης των Εργαζομένων να επανα-επιβεβαιώσουμε και να επικαιροποιήσουμε με νέα απόφαση του ΔΣ την άρνηση εφαρμογής των προκρούστειων και αντιδημοκρατικών διατάξεων για την αξιολόγηση των εργαζομένων με υποχρεωτική κατάταξη ποσοστού 15% στη χαμηλότερη βαθμίδα αξιολόγησης, ώστε να μην υπάρχει κανένα θέμα κάλυψης των εργαζομένων και των διευθυντικών στελεχών του Δήμου για τη μη εφαρμογή της απόφασης αλλά και πολιτική κάλυψη από το ΔΣ των σχετικών εντολών του Δημάρχου.
  2. Για το θέμα του επανελέγχου των συμβάσεων, στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων της ΚΕΔΕ, να αποφασίσουμε τα εξής:

(Εισήγηση και σχέδιο απόφασης)

Τασσόμαστε ως Αυτοδιοίκηση υπέρ. Η νομιμότητα και ο έλεγχος νομιμότητας, όπως και η δημόσια λογοδοσία, δεν αποτελούν μόνο δημοκρατικό δικαίωμα αλλά και καθήκον για κάθε θεσμό που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Είναι αυτονόητο καθήκον και υποχρέωση των οργάνων και των στελεχών της Αυτοδιοίκησης, κάτι το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί στο Δήμο Θέρμης και τα νομικά του πρόσωπα, χωρίς κανένα πρόβλημα. Το ίδιο γίνεται ενδελεχώς σε όλο το δημόσιο τομέα από το τέλος του 2013.

Δεν δεχόμαστε όμως τον επανέλεγχο των συμβάσεων και τον επανακαθορισμό των κριτηρίων πρόσληψης, που καθορίστηκαν με κυβερνητικές αποφάσεις, για τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, σε διάφορες χρονικές στιγμές του παρελθόντος, που επιχειρεί η κυβέρνηση δια του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εμμένουμε στην πιστή εφαρμογή όσων προέβλεπαν οι σχετικοί νόμοι και τα ΠΔ, όπως είχαν ψηφισθεί, εφαρμόστηκαν και ελέγχθηκαν και από το ΑΣΕΠ.

Ουδεμία ευθύνη έχουν οι εργαζόμενοι, εν προκειμένω του δήμου Θέρμης και των νομικών του προσώπων, για ενέργειες ή ελλείψεις αποφάσεων, οργάνων η υπηρεσιακών συμβουλίων, και δεν συμφωνούμε να τεθεί η εργασία τους σε αμφισβήτηση δέκα ή και δεκαπέντε χρόνια μετά.

Η προσπάθεια του Υπουργείου δεν αποσκοπεί στη διερεύνηση πλαστών δικαιολογητικών των εργαζομένων, αλλά ατελειών ή παραλείψεων στη διαδικασία μετατροπής των συμβάσεων, ώστε να βρει τα θύματα των 6.000 απολύσεων που ζητούν οι συμφωνίες με τους δανειστές της χώρας.

Η απώλεια εργαζομένων από το πολύ περιορισμένο δυναμικό του δήμου μας θα οδηγήσει σε κατάργηση σημαντικών για τον πολίτη υπηρεσιών με σημαντικές επιπτώσεις στην υγιεινή των οικισμών, στην τοπική οικονομία και στις κοινωνικές υποδομές (παιδεία, πρόνοια, πολιτισμός, αθλητισμός). Υπερασπιζόμαστε τις θέσεις εργασίας στο δήμο Θέρμης για να υπερασπιστούμε την αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία στον τόπο μας αλλά και το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου.

Με βάση το παραπάνω πλαίσιο καλύπτονται οι εργαζόμενοι, τα στελέχη αλλά και η διοίκηση του δήμου ώστε να μην προχωρήσουν σε καμία επιπλέον ενέργεια επανελέγχου των συμβάσεων, πέραν αυτών που ορίζει ο νόμος και έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Αγαπητή πρόεδρε,
παραλαμβάνοντας την ΗΔ του ΔΣ της 8ης Οκτωβρίου διαπιστώσαμε την έλλειψη αντίστοιχου θέματος παρά τις σχετικές θέσεις των οργάνων της ΚΕΔΕ και την αίτηση από την πλευρά των εργαζομένων του δήμου Θέρμης. Για το λόγο αυτό αιτούμαστε το θέμα να εισαχθεί εκτός ημερησίας στο δημοτικό συμβούλιο Θέρμης της 8ης Οκτωβρίου και να ληφθεί σχετική απόφαση. Πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσετε με το βαθμό σπουδαιότητας του θέματος.

Το παρόν παρακαλώ κοινοποιήστε στους δημοτικούς συμβούλους.

Για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου