Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Δωρεάν σεμινάριο αυτογνωσίας στη Θέρμη


Δωρεάν σεμινάριο ψυχικής ενδυνάμωσης και θετικής δράσης με τη μέθοδο φιλοσοfight ξεκινά άμεσα στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης με εισηγήτρια την Θεοδώρα Παπαθεοδώρου.

Οι εισηγήσεις θα είναι εβδομαδιαίες και θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες στον χώρο της δημοτικής βιβλιοθήκης Θέρμης, μετά από συμφωνία για την μέρα και την ώρα με τους ενδιαφερόμενους ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το φιλοσοfight είναι μια μέθοδος εσωτερικής ενδοσκόπησης αλλά με πρακτικό χαρακτήρα. Σκοπός της μεθόδου είναι να εμπνεύσει στους ανθρώπους τη θετική σκέψη αλλά κυρίως να βιώσουν και να μάθουν να λειτουργούν με θετική δράση. Εισάγει τον ενδιαφερόμενο στον κόσμο της εσωτερικής ενδοσκόπηση, αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης όπως επίσης του δίνει και εφόδια για τη διαχείριση χρόνου και άγχους και τη διαχείριση σχέσεων.

Οι εισηγήσεις έχουν διαδραστικό – πρακτικό χαρακτήρα καθώς τα θέματα σε γενικές γραμμές εκτυλίσσονται με ευχάριστο και βιωματικό τρόπο διαμέσου του διαλόγου, της συμμετοχής, των παραδειγμάτων, των πειραμάτων, και των συσχετισμών.

Το μίνι σεμινάριο «Ψυχικής Ενδυνάμωσης» θα πραγματοποιηθεί σε πέντε δίωρες εισηγήσεις και τα θέματα που θα θιχτούν είναι:
• Οι δύο εαυτοί μας, ποιος θα νικήσει; « Ίσως η πιο σημαντική μάχη της ζωής μας»
• Συμβίωση VS Εγωισμός. «Εγώ άραγε από ποια πλευρά θέλω να είμαι;
• Εμείς διαμορφώνουμε τη πραγματικότητα μας. «Η κβαντική θεωρία μας βοηθά να κατανοήσουμε πως αυτό είναι δυνατόν»
• Από τη θεωρία στη πράξη. «Πέρασε από την θετική σκέψη στη θετική δράση»
• Ποιοι είμαστε; Οι 7 ενέργειες – προσωπεία του ανθρώπου. «Πρώτα πρέπει να ξέρω και μετά να ξεπεράσω»
• Τύχη ή Κάρμα; «Αυτό είναι ένα βαθύ φιλοσοφικό ερώτημα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου