Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Αποκλεισμός του αεροδρομίου λόγω… βομβών


Δύο βόμβες  του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου βρέθηκαν στο πεδίο ελιγμών του αεροδρομίου «Μακεδονία» και πρόκειται να καταστραφούν τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Απόψε από τις 03:00 ως τις 05:30 η τροχαία θα αποκλείσει το δρόμο για τη Νέα Μηχανιώνα και το δρόμο προς το αεροδρόμιο. Οι βόμβες εντοπίστηκαν περίπου πριν από δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια ελέγχουν πριν ξεκινήσουν εργασίες στον παλιό αεροδιάδρομο. Η καταστροφή τους θα γίνει με τη μέθοδο της κατάκαυσης σε ώρα που δεν υπάρχουν προγραμματισμένες πτήσεις και αφού εκκενωθεί το αεροδρόμιο από τους επιβάτες της τελευταίας πτήσης και τα αεροσκάφη βρίσκονται σε ασφαλή θέση.

Η αρμόδια υπηρεσία του στρατού (ΤΕΞΝ) έχει καθορίσει ακτίνα ασφαλείας τα 1500 μέτρα περιμετρικά των βομβών καθώς από την ελεγχόμενη έκρηξη υπάρχει πιθανός κίνδυνος από θραύσματα σε διερχομένους ή οχήματα. Γι’ αυτό το λόγο θα υπάρξει και ο αποκλεισμός δρόμων. Ο δήμος Θέρμης ενημερώνει τους δημότες του όπως του ζητήθηκε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας τους Πολίτη. Το έγγραφο κοινοποιήθηκε επίσης στον όμορο δήμο Θερμαϊκού, στην Intersalonica και στο Hyatt Regency Hotel&Casino, που υποχρεούνται εκείνες τις ώρες να προστατεύουν εργαζόμενους και πελάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου