Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Το δωρεάν Wi-Fi του Σαμαρά και στο δήμο Θέρμης


Ο δήμος Θέρμης συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 304 οι οποίοι θα παρέχουν δωρεάν ίντερνετ μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο δημοσιογράφο που του έχει ασκήσει σκληρή κριτική- όπως είπε πρόσφατα στη Βουλή- τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Η συνέντευξη είχε δοθεί το Νοέμβριο του 2013 και σε σχόλιο του Πρετεντέρη για τη δυσπιστία που δείχνουν οι νέοι στο πολιτικό σύστημα ο Σαμαράς δήλωσε: «Εγώ σήμερα μπορώ να τους υποσχεθώ ότι θα έχουμε στην Ελλάδα δωρεάν ασύρματο wi-fi internet. Σε όλη την Ελλάδα σ' ένα χρόνο». Ο ένας χρόνος έγινε σχεδόν δύο και στα μέσα του 2015 υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμα τα πρώτα 4.000 hotspot για τη παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο. Αυτά έχουν εγκατασταθεί σε σημεία που υπέδειξαν οι δήμοι. Για την πρώτη φάση του έργου, η επιλογή των σημείων (wi-fi hotspots) αφορά 100 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και 200 χώρους λιμένων και μαρινών.

Οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα 30 λεπτών, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία.

Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα οι οποίοι θα μπορούν:
  • Να έχουν απλή πρόσβαση στο Internet, αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχεία κλπ, καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα, η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 εως 1,5Mbps.
  • Να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης.
  • Να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από το δήμο.

Αργότερα, προβλέπεται και επέκταση του Wi-fi και σε χώρους μεγάλης έκτασης, ειδικού ενδιαφέροντος και ειδικών τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων δικτύου και εξοπλισμού, (χώροι εκδηλώσεων ή τουριστικού ενδιαφέροντος, ανοιχτοί αθλητικοί χώροι κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου