Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Δημιουργεί κοινωνικό φαρμακείο το Κέντρο Υγείας Θέρμης


Το Κέντρο Υγείας Θέρμης παίρνει μία σημαντική πρωτοβουλία για τη δημιουργία κοινωνικού φαρμακείου και ο δήμος Θέρμης συμπαρίσταται στην προσπάθεια καλώντας τους δημότες του να παραδώσουν φάρμακα που δεν χρειάζονται και που δεν έχει λήξει η ημερομηνία τους.

Διαβάστε στην ανακοίνωση πού μπορείτε να αφήνετε φάρμακα:

«Ο Δήμος Θέρμης αντιλαμβανόμενος την πληθώρα των προβλημάτων και των αναγκών που αντιμετωπίζει μέρος των κατοίκων της πόλης μας, σαν επακόλουθο της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας, επιχειρεί μέσω του Τομέα Εθελοντισμού και του Νομικού Προσώπου «Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής να διαμορφώσει μια ομπρέλα υπηρεσιών και δράσεων που θα λειτουργήσουν προστατευτικά και υποστηρικτικά στις ομάδες του πληθυσμού που έχουν ανάγκη.

Για το λόγο αυτό στηρίζει την πρωτοβουλία του Κέντρου Υγείας Θέρμης για τη δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου και καλεί όλους τους συνδημότες μας να παραδώσουν σε ειδικά κουτιά που έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και σε καταστήματα ΚΑΠΗ, φάρμακα που δεν χρειάζονται και δεν έχει λήξει η ημερομηνία χρησιμοποίησής τους.

Η διάθεση των φαρμάκων θα γίνεται είτε κατά δημοτικό διαμέρισμα, είτε από το Κέντρο Υγείας Θέρμης σε άπορους και σε ομάδες πολιτών που είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν τη δυνατότητα αγοράς των απαραίτητων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Όσοι συνδημότες μας (γιατροί, φαρμακοποιοί και άλλοι ) επιθυμούν να βοηθήσουν εθελοντικά στη διευκόλυνση της διαδικασίας περισυλλογής, έλεγχου και διάθεσης των φαρμάκων, να ενημερώσουν τους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων και το γραφείο εθελοντισμού στο τηλέφωνο 2310466555.

Θα χρειαστούμε ό,τι φάρμακο μας περισσεύει – απαραιτήτως μη ληγμένο – έστω και αν η συσκευασία είναι ανοικτή (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΙΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου